Bruine bonensoep met rookworst
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 125 g magere spekreepjes
- 1 ui in ringen
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes
- 2 kruidnagels
- 2 potten bruine bonen à 700 g
- 1 laurierblad
- 1¼ l rundvleesbouillon van tabletten
- 1 slagersrookworst in plakjes
- 2 eetlepel(s) selderijblad fijngeknipt
Instructies
- Verwarm de olie in een ruime soeppan.
- Bak de spekreepjes 3 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten op een halfhoog vuur mee.
- Bak de bleekselderij 5 minuten al omscheppend mee.
- Spoel intussen de bruine bonen in een zeef, onder stromend water, af.
- Steek de kruidnagels in het laurierblad.
- Voeg de bonen, het laurierblad met de kruidnagels en de bouillon toe.
- Breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Roer de soep regelmatig om, om aanzetten te voorkomen.
- Schep de worst erdoor en warm deze 5 minuten mee.
- Garneer de soep met de selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met donker boerenbrood.