Bruine bonensoep met uien-preibroodjes
Deze extra gevulde soep is uitermate geschikt om tijdens een balansdag te eten. Met de ui, de wortel, de bruine bonen en de prei bevat hij lekker veel vezels en geeft hij een vol en verzadigd gevoel.
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
Instructies
- Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak 1 ui met de knoflook al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
- Voeg het kerripoeder, komijn en de wortelplakjes toe en bak ze 3 minuten mee.
- Speol de bruine bonen in een zeef en laat ze uitlekken.
- Voeg de bruinde bonen en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Fruit intussen de rest van de uien en de helft van de prei in de rest van de olie goudgeel en glazig.
- Roer de rest van de prei door de soep en breng de soep en het ui-preimengsel op smaak met peper en zout.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking en vul ze met het ui-preimengsel.
- Schep de soep in kommen en serveer met de gevulde broodjes.