Bruine koek

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ons bloem
  • ons donkere basterdsuiker
  • 3 ons boter
  • 6 eieren
  • 1 ons krenten
  • 1 ons rozijnen
  • een stukje sukade
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels cacao
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 geraspte citroenschil
  • 4 lepels room

Instructies

  • Roer de boter tot room [lang roeren] en doe er langzaam 1 ei en 1 lepel suiker door, steeds roeren.
  • Langzaam alle ingrediënten erdoor roeren, ten laatste de room.
  • Dit mengsel in een ingevet bakblik 1 uur in de oven laten bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is een groot recept, het halve recept is voor een normale cake genoeg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Nederland