Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram diepvries doperwten
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 6 muntblaadjes fijngehakt
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook gehalveerd
- 4 sneetjes stevig brood
Instructies
- Ontdooi de doperwten.
- Pureer de doperwten samen met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie in een keukenmachine tot een gladde crème.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de plakken brood met olijfolie en grill ze in een grillpan tot ze aan beide kanten knapperig zijn.
- Wrijf de gegrilde broodplakken in met het halve teentje knoflook voor een subtiele knoflooksmaak.
- Verdeel de doperwtencrème over de bruschetta en garneer met fijngehakte muntblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke bruschetta met een verrassende doperwtencreme! Als je nog meer recepten hebt waar je een nieuwe versie van wilt, laat het me weten!
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 11 g | Vet: 9 g | Sugar: 6 g