Bruschetta met Doperwtencreme

Bruschetta con crema di piselli
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram diepvries doperwten
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 muntblaadjes fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook gehalveerd
  • 4 sneetjes stevig brood

Instructies

  • Ontdooi de doperwten.
  • Pureer de doperwten samen met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie in een keukenmachine tot een gladde crème.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de plakken brood met olijfolie en grill ze in een grillpan tot ze aan beide kanten knapperig zijn.
  • Wrijf de gegrilde broodplakken in met het halve teentje knoflook voor een subtiele knoflooksmaak.
  • Verdeel de doperwtencrème over de bruschetta en garneer met fijngehakte muntblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke bruschetta met een verrassende doperwtencreme! Als je nog meer recepten hebt waar je een nieuwe versie van wilt, laat het me weten!

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 11 g | Vet: 9 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan