Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- zout
- versgemalen peper
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 4 grote tomaten
- 2 eetlepel(s) fijngesneden verse of diepvries basilicum
- 2 bolletjes mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Snij het stokbroood in dunne sneetjes en leg deze op een ovenplaat met vetvrij papier.
- Besprenkel het stokbrood met olijfolie.
- Strooi hierover fijngesneden knoflook en kruid ze met peper en zout.
- Bak vervolgens de stokbroodsneetjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
- Snij in de tussentijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
- Snioj het vruchtvlees in kleine blokjes en verdeel deze over het stokbrood.
- Strooi hierover de basilicum.
- Snij daarna de mozzarella in plakjes en verdeel deze ook over het stokbrood.
- Kruide de mozzarella met peper en zout.
- Zet de bruschetta vervolgens terug in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella 5 minuten smelten.
- Haal ze daarna uit de oven en serveer meteen!