Buchtelen
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 2 ons bloem
- ¼ liter melk of meer,
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
- 125 gr boter
- 10 gram gist
- wat zout
- marmelade of abrikozen.
Instructies
- De gist met wat lauwe melk en iets suiker goed oplossen.
- Een paar lepels meel er door heen roeren en laten rijzen.
- Dan van de bloem, suiker, zout, 1 ei, iets van de gesmolten boter en de lauwe melk met de gerezen gist een deeg maken, - niet te week - en laten rijzen.
- Op een met boter bestreken plaat uitspreiden, vierkante stukjes ca 8 cm snijden, iets jam er op, dichtvouwen, door bij elkaar te nemen, stukje voor stukje in een beboterde vorm en de rest van de gesmolten boter met een kwastje er dadelijk op strijken.
- Dan in de oven [ca. 40 minuten].
- Later met suiker bestrooien en, nog enigzins warm, opdoen.
- Doordat de stukjes dicht bij elkaar gelegd zijn, wordt het geheel een soort
- taart, waarvan men de vierkantjes neemt.
- Dus niet gesneden presenteren. [blijft dan langer goed]