Burgers met Bieten-Geitenkaassalade en Hummus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 1 schaaltje gekookte bieten in blokjes van 1 cm
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 4 Alpro® Soya Burgers mild
  • 125 g rucola
  • 125 g verkruimelde geitenkaas
  • Zout
  • Peper
  • Alpro® Soya Bakken & Braden

Voor de hummus:

  • 1 blik kikkererwten uitgelekt
  • 1 Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel tahin sesampasta
  • Olijfolie
  • Verse koriander optioneel

Instructies

  • Meng de bietenblokjes met olijfolie, mosterd, rode wijnazijn, zout en peper.
  • Mix alle ingrediënten voor de hummus met een staafmixer.
  • Voeg wat olijfolie en water toe tot het een smeuïge consistentie heeft.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel verse koriander.
  • Verhit een beetje Alpro® Soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® Soya Burgers gedurende 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de bieten op een bedje van rucola en verdeel de verkruimelde geitenkaas erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken Alpro® Soya Burgers samen met de bieten-geitenkaassalade en de zelfgemaakte hummus.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Salade
Land van herkomst Zuid Afrika
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch