Burgers met Bieten-Geitenkaassalade en Hummus
Ingrediënten
Voor de salade:
- 1 schaaltje gekookte bieten in blokjes van 1 cm
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel rode wijnazijn
- 4 Alpro® Soya Burgers mild
- 125 g rucola
- 125 g verkruimelde geitenkaas
- Zout
- Peper
- Alpro® Soya Bakken & Braden
Voor de hummus:
- 1 blik kikkererwten uitgelekt
- 1 Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- Sap van ½ citroen
- 1 eetlepel tahin sesampasta
- Olijfolie
- Verse koriander optioneel
Instructies
- Meng de bietenblokjes met olijfolie, mosterd, rode wijnazijn, zout en peper.
- Mix alle ingrediënten voor de hummus met een staafmixer.
- Voeg wat olijfolie en water toe tot het een smeuïge consistentie heeft.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel verse koriander.
- Verhit een beetje Alpro® Soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® Soya Burgers gedurende 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de bieten op een bedje van rucola en verdeel de verkruimelde geitenkaas erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken Alpro® Soya Burgers samen met de bieten-geitenkaassalade en de zelfgemaakte hummus.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Sugar: 3 g