Burgers met Pilafrijst en Babaganoush

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® Soya Burgers
  • ¼ ui
  • 250 gram cashewnoten
  • 300 gram rijst
  • 500 ml groentebouillon
  • ¼ tl piment
  • ½ tl kaneel
  • 8 gedroogde abrikozen

Ingrediënten voor de babaganoush:

  • 2 aubergines
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 100 gram Alpro® Soya Yofu Nature
  • 50 gram hazelnoten
  • Peper & zout

Instructies

  • Spoel de rijst grondig af onder koud water.
  • Bak de ui gedurende 5 minuten in een diepe pan met een beetje olijfolie.
  • Voeg dan de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen toe.
  • Roer tot de rijstkorrels glanzen.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Laat 20 minuten op laag vuur sudderen met het deksel op de pan, tot al het vocht is opgenomen.
  • Strooi vervolgens de cashewnoten over de rijst.
  • Voor de babaganoush: bak de in blokjes gesneden aubergines gaar in een pan.
  • Voeg gehakte knoflook en komijnpoeder toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Voeg tot slot de Yofu en geroosterde hazelnoten toe.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers gedurende ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin in een beetje olie of Alpro® Soya Bak & Braad.
  • Serveer de burgers met de pilafrijst en babaganoush.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.

Voedingswaarden

Calories: 720 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch