Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 Alpro® Soya Burgers
- ¼ ui
- 250 gram cashewnoten
- 300 gram rijst
- 500 ml groentebouillon
- ¼ tl piment
- ½ tl kaneel
- 8 gedroogde abrikozen
Ingrediënten voor de babaganoush:
- 2 aubergines
- ½ tl komijnpoeder
- 1 teen knoflook
- 100 ml olijfolie
- 1 citroen
- 100 gram Alpro® Soya Yofu Nature
- 50 gram hazelnoten
- Peper & zout
Instructies
- Spoel de rijst grondig af onder koud water.
- Bak de ui gedurende 5 minuten in een diepe pan met een beetje olijfolie.
- Voeg dan de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen toe.
- Roer tot de rijstkorrels glanzen.
- Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook.
- Laat 20 minuten op laag vuur sudderen met het deksel op de pan, tot al het vocht is opgenomen.
- Strooi vervolgens de cashewnoten over de rijst.
- Voor de babaganoush: bak de in blokjes gesneden aubergines gaar in een pan.
- Voeg gehakte knoflook en komijnpoeder toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Voeg tot slot de Yofu en geroosterde hazelnoten toe.
- Bak de Alpro® Soya Burgers gedurende ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin in een beetje olie of Alpro® Soya Bak & Braad.
- Serveer de burgers met de pilafrijst en babaganoush.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.
Voedingswaarden
Calories: 720 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 10 g