Buta no kaku-ni

gestoofd varkensvlees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg speklappen of varkenskrabbetjes
  • 5,5 dl water
  • 2 stukjes gemberwortel geschilde en geplette, verse van 8 centimeter
  • 5,5 dl dashi II
  • 4 el suiker
  • 6 tl sojasaus donkere
  • 2 dl sake
  • 1 el mirin
  • mosterd

Instructies

  • Hak of snijd het varkensvlees in hanteerbare stukken en stoom deze 30 minuten in een stoompan.
  • Haal het vlees eruit, leg het in een grote pan.
  • Voeg water toe, tot het onderstaat, en de gember.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Schuim de vloeistof af.
  • Leg een drijvend deksel in de pan en laat het vlees bij zo min mogelijk hitte 2 uur zachtjes sudderen, tot het volkomen gaar is.
  • Voeg zo nodig wat water toe.
  • Laat het vlees goed uitlekken, spoel het af onder koud stromend water en laat het tenminste 3 uur, maar liever een nachtje, in de koelkast rusten.
  • Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Snijd het vlees in stukjes van ca. 3 x 6 cm.
  • Bak het vlees in een niet ingevette koekenpan rondom lichtbruin.
  • Leg het gebakken vlees in een pan.
  • Schenk de dashi over het vlees.
  • Voeg de suiker, de sojasaus, de sake en de mirin toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Draai de hittebron laag, leg een drijvend deksel in de pan en laat het gerecht 30 à 40 minuten sudderen, tot de vloeistof grotendeels is verdampt.
  • Leg op ieder bord enkele stukjes vlees en schep er wat van de ingekookte vloeistof over.
  • Serveer het gerecht met wat mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Japan