Cabillaud à la flamande

Cabillaud à la flamande

Vlaamse kabeljauw
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw
  • dl droge witte wijn
  • kervel
  • 4 sjalotjes
  • zout
  • peper
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • bieslook
  • 1 beschuit

Instructies

  • Zet de oven op 170ºC.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Was wat kervel en bieslook en hak ze fijn, ongeveer een eetlepel van elk.
  • Schil de citroen en snij ze in plakjes.
  • Beboter een ovenvaste schaal.
  • Leg hier de moten vis in.
  • Bestrooi met zout en peper en schenk de wijn erbij.
  • Leg er de schijfjes citroen, gehakte sjalot, gehakte kruiden en een stukje boter op.
  • Schuif de schaal in de oven en laat ze daar 20 minuten.
  • Leg de moten vis op een voorverwarmde schaal.
  • Geef de beschuitkruimels bij het kookvocht, breng dit nog even aan de kook, meng goed en schenk de saus over de vis.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België