Caesar Salade met Kip en Stokbrood
Equipment
- grote schaal
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 schaaltje kipfilet in blokjes ca. 350 g
- 5 eetlepels boter
- 1 krop ijsbergsla
- 1 rode paprika
- 1 doosje cherrytomaten 250 g
- 2 dozen Caesar salade mix à 114 g
- Bruin stokbrood
Instructies
- Kook de eieren in een steelpannetje in kokend water gedurende 7 minuten, spoel ze vervolgens af onder koud water en pel ze.
- Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
- Maak de ijsbergsla schoon, droog deze en snijd in repen.
- Snijd de rode paprika schoon en snijd deze in stukjes.
- Was de cherrytomaten.
- Snijd de cherrytomaten en eieren in partjes.
- Meng in een grote schaal de ijsbergsla, paprika, gebakken kip en inhoud van de dozen Caesar salade mix door elkaar.
- Garneer met partjes tomaat en ei.
- Serveer met stokbrood en de rest van de boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Caesar salade met kip gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g