Calzone met paddestoelen en gorgonzola

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • ½ pak mix voor pizzabodem à 450 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bakjes paddestoelenmelange à 200 g
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 150 g gorgonzola
  • 1 eetlepel kappertjesversgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak.
  • Werkvlak bestuiven met bloem.
  • Deeg in 2gelijke stukken verdelen en uitrollen tot rondelappen van ca. 25 cm doorsnede.
  • Bakplaat invetten.
  • Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
  • Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen enfijnsnijden.
  • In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al omscheppend
  • bakken.
  • Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht
  • verdampt is.
  • Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper.
  • Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden.
  • Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken.
  • Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem.
  • Calzones in ca. 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.

Voedingswaarden

Calories: 425 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch