Calzone met paddestoelen en gorgonzola
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- ½ pak mix voor pizzabodem à 450 g
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bakjes paddestoelenmelange à 200 g
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 150 g gorgonzola
- 1 eetlepel kappertjesversgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak.
- Werkvlak bestuiven met bloem.
- Deeg in 2gelijke stukken verdelen en uitrollen tot rondelappen van ca. 25 cm doorsnede.
- Bakplaat invetten.
- Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
- Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen enfijnsnijden.
- In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al omscheppend
- bakken.
- Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht
- verdampt is.
- Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper.
- Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden.
- Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken.
- Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem.
- Calzones in ca. 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.
Voedingswaarden
Calories: 425 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g