Een bord met goudbruine, knapperige camemberttosti’s, diagonaal doorgesneden om de smeuïge, gesmolten kaasvulling zichtbaar te maken. De tosti’s zijn gevuld met fijngehakte lente-ui en kruiden voor een frisse smaak. Ze worden geserveerd op een rustieke houten tafel, met een klein schaaltje extra kruiden en een linnen servet. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de knapperige textuur van het brood en de romige vulling.

Camemberttosti's met lente-ui en kruiden

Heerlijke camemberttosti's met lente-ui en kruiden, een smaakvolle en makkelijke lunch of snack.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt
  • 150 gram camembert
  • 4 eieren hardgekookt
  • 1 lente-ui fijngesnipperd
  • 50 gram MonChou
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • Peper
  • 12 witte casino boterhammen
  • Zout

Instructions

  • Roer de MonChou zacht met een mixer.
  • Snijd de eieren fijn boven een kom.
  • Prak de MonChou en camembert door de eieren tot een smeuïge massa.
  • Meng de lente-ui, peterselie en bieslook erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over 6 boterhammen en dek af met de overige boterhammen.
  • Rooster de tosti's goudbruin in een tosti-apparaat.
  • Snijd ze schuin door en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een tomatensoep.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Kaas / Lunch / Tosti's / Warme hapjes
Land van herkomst Frankrijk / Fusion / Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch