Camenbert op de bbqmet kruiden geserveerd met Breydelspekjes en gefrituurde ui

Camenbert op de bbqmet kruiden geserveerd met Breydelspekjes en gefrituurde ui

Camenbert op de bbqmet kruiden geserveerd met Breydelspekjes en gefrituurde ui

Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • camembert in Houten doosje
  • 100 g Breydelspek in stukjes
  • peper
  • Takje rozemarijn of andere kruiden vb dragon, tijm, ...
  • zout

Instructies

  • Dit gerecht wordt best klaargemaakt als het vuur van de BBQ niet meer gloedheet is.
  • Indien het vuur nog te heet is, kan er best eerst een vel aluminiumpapier op de rooster gelegd worden.
  • Haal de camembert uit het doosje en verwijder het papier rond de kaas.
  • Plaats de kaas terug in het doosje, maak een inkeping in de bovenkant van de kaas en steek er een takje rozemarijn (of andere kruidein..
  • Laat de kaas smelten op de bbq voor ongeveer 20 minuten.
  • Ondertussen bak je het Breydelspek aan.
  • Serveer de kaas samen met het spek en eventueel een stuk stokbrood – een heerlijke combinati

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Eventueel kan u er gefrituurde uitjes bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Kaas / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België