Cappelletti met Prei in Vegetarische Bolognesesaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes cappelletti gevuld met prosciutto crudo koelvers
  • 10 gedroogde tomaten in olie fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zak gesneden prei 500 g
  • 2 cups bolognesesaus à 200 g
  • 1 zakje gemalen pastakaas 150 g
  • Bereidingswijze:

Instructies

  • Kook de cappelletti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een wok of braadpan.
  • Roerbak de prei ongeveer 3 minuten tot deze zacht begint te worden.
  • Voeg de bolognesesaus en de fijngesneden gedroogde tomaten toe.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gekookte cappelletti met de prei bolognesesaus.
  • Bestrooi met gemalen pastakaas voor het opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Barbera past goed bij dit gerecht. De fruitige aroma's en de levendige zuurgraad van de wijn vormen een mooie aanvulling op de smaken van de prei en de bolognesesaus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij / Vegetarisch