Cappelletti met Prei in Vegetarische Bolognesesaus
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 2 pakjes cappelletti gevuld met prosciutto crudo koelvers
- 10 gedroogde tomaten in olie fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zak gesneden prei 500 g
- 2 cups bolognesesaus à 200 g
- 1 zakje gemalen pastakaas 150 g
- Bereidingswijze:
Instructies
- Kook de cappelletti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een wok of braadpan.
- Roerbak de prei ongeveer 3 minuten tot deze zacht begint te worden.
- Voeg de bolognesesaus en de fijngesneden gedroogde tomaten toe.
- Verwarm het geheel goed door.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Serveer de gekookte cappelletti met de prei bolognesesaus.
- Bestrooi met gemalen pastakaas voor het opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Barbera past goed bij dit gerecht. De fruitige aroma's en de levendige zuurgraad van de wijn vormen een mooie aanvulling op de smaken van de prei en de bolognesesaus.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g