Caprese Klassieker: Tomaat & Mozzarella

Een rustieke houten tafel met een klassieke Caprese salade, bestaande uit verse tomaten en romige mozzarella, gegarneerd met basilicum en olijfolie, geserveerd op een witte keramische schaal.

Caprese Klassieker: Tomaat & Mozzarella

Een klassieke Italiaanse salade met verse tomaten en romige mozzarella, eenvoudig en verfrissend.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 blaadjes basilicum
  • 300 g mozzarella
  • 6 el olijfolie
  • 10 olijven
  • 600 g tomaat
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Was de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Laat de mozzarella uitlekken, dep droog en snijd in plakjes (half zo dik als de tomaat).
  • Leg de tomaat en mozzarella op een schaal.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Verdeel de basilicum erover en druppel olijfolie over het geheel.
  • Garneer met de olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een stukje ciabatta of focaccia om de overgebleven olijfolie en tomatensappen op te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Vermentino, vormt een perfecte aanvulling op de smaken van de salade.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 22 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch