Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote bakplaat
- keukenpapier
- Kleine kom
- Hittebestendige spatel of lepel
Ingrediënten
- 1,5 kg kippendijfilets zonder vel
- Zeezout en grof gemalen zwarte peper
- 1 el gemalen korianderzaad
- 1 el kaneel
- 1 el cayennepeper
- 1½ tl gemberpoeder
- 1½ tl gemalen nootmuskaat
- 3 el kokosolie gesmolten
- Rijst erwten en chilisaus, voor het serveren
Instructies
- Verwarm de conventionele oven voor op 150 °C.
- Dep de kippendijfilets grondig droog met keukenpapier.
- Leg ze op een grote bakplaat bekleed met extra keukenpapier om resterend vocht op te vangen.
- Bestrooi beide kanten van de kip met zeezout en zwarte peper en laat 30 minuten rusten.
- Meng in een kleine kom het gemalen korianderzaad, kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en gemalen nootmuskaat.
- Wrijf elk stuk kip in met dit specerijenmengsel en bestrijk beide kanten met gesmolten kokosolie.
- Leg ongeveer 4 stukken kip in het mandje van de airfryer; ze mogen elkaar niet overlappen maar wel net raken.
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 10 minuten.
- Leg de gare kip vervolgens in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.
- Houd warm in de voorverwarmde oven terwijl je de rest van de kip in de airfryer bakt.
- Serveer de kippendijen gloeiend heet met rijst, erwten en chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kruidige Caribische kippendij past uitstekend bij een fruitige, verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg