Caribisch Kruidige Kippendij uit de Airfryer

Porties: 4
inclusief rusttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg kippendijfilets zonder vel
  • Zeezout en grof gemalen zwarte peper
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 el cayennepeper
  • tl gemberpoeder
  • tl gemalen nootmuskaat
  • 3 el kokosolie gesmolten
  • Rijst erwten en chilisaus, voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de conventionele oven voor op 150 °C.
  • Dep de kippendijfilets grondig droog met keukenpapier.
  • Leg ze op een grote bakplaat bekleed met extra keukenpapier om resterend vocht op te vangen.
  • Bestrooi beide kanten van de kip met zeezout en zwarte peper en laat 30 minuten rusten.
  • Meng in een kleine kom het gemalen korianderzaad, kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en gemalen nootmuskaat.
  • Wrijf elk stuk kip in met dit specerijenmengsel en bestrijk beide kanten met gesmolten kokosolie.
  • Leg ongeveer 4 stukken kip in het mandje van de airfryer; ze mogen elkaar niet overlappen maar wel net raken.
  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 10 minuten.
  • Leg de gare kip vervolgens in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.
  • Houd warm in de voorverwarmde oven terwijl je de rest van de kip in de airfryer bakt.
  • Serveer de kippendijen gloeiend heet met rijst, erwten en chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze kruidige Caribische kippendij past uitstekend bij een fruitige, verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Caribean
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij / Tarwevrij