Cashewnotentaartje met Hartige Kaaskorst
Ingrediënten
- 150 g bloem + extra om te bestuiven
- 150 g extra belegen kaas geraspt
- Mespunt witte peper
- 125 g koude boter
- 3 el pure honing
- 125 ml slagroom
- 200 g gezouten cashewnoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng in een kom de bloem, geraspte kaas en witte peper.
- Snijd de koude boter met twee messen door het bloemmengsel totdat het op grove kruimels lijkt.
- Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
- Bekleed de springvorm met het deeg en druk het goed aan.
- Verwarm de honing in een steelpan.
- Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de grof gehakte cashewnoten erdoor.
- Strijk het notenmengsel gelijkmatig uit over het deeg in de springvorm.
- Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar en goudbruin.
- Laat het taartje iets afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past goed bij de hartige en zoete smaken van dit cashewnotentaartje.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g