Cassata

Cassata

Siciliaanse kwarktaart
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g lange vingers
  • 6 eetlepel(s) Marsala
  • 50 g bittere chocolade
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenootjes
  • 250 g pitloze witte druiven
  • 250 g ricotta
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 2 ½ dl slagroom
  • cacaopoeder
  • 1 eetlepel(s) olie om in te vetten

Instructies

  • Cakeblik dun invetten.
  • Bodem met lange vingers bedekken en 2 eetlepels Marsala erover sprenkelen.
  • Chocolade fijnhakken.
  • Pistachenootjes fijnhakken.
  • Druiven wassen, klein trosje bewaren voor garnering.
  • Rest van druiven in stukjes snijden.
  • Ricotta losroeren met suiker.
  • Chocolade, nootjes en druiven door ricotta roeren.
  • Citroen goed schoonboenen en schil raspen.
  • Citroen uitpersen. Gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken.
  • Citroensap met -rasp aan kook brengen.
  • Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen, door ricotta mengen.
  • Slagroom stijfkloppen.
  • 2/3 Deel van slagroom door ricottamengsel spatelen.
  • Helft van ricottamengsel in cakeblik scheppen en gladstrijken, afdekken met laag lange vingers. Besprenkelen met 2 eetlepels Marsala.
  • Rest van ricottamengsel erop scheppen en gladstrijken.
  • Afdekken met lange vingers.
  • Laatste eetlepels Marsala erover sprenkelen.
  • Vorm afdekken en cassata in koelkast ca. 4 uur laten opstijven.
  • Bereiden
  • Cassata op schaal storten.
  • Bovenkant bestrijken met rest van slagroom.
  • Garneren met achtergehouden druiven. (Licht bestuiven met cacaopoeder).
  • Cassata in ca. 8 plakken snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië