Cassata Taart

Cassata taart met lagen ricotta, gekonfijt fruit en cake, bedekt met marsepein en gegarneerd met kleurrijke gekonfijte vruchten en amandelen, gepresenteerd op een simpele taartstandaard in een lichte, moderne keuken

Cassata Taart

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem

Voor de vulling:

  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram bigarreaus gekonfijte kersen
  • 10 eetlepels Grand Marnier Cointreau of zoete sherry
  • 450 gram ricotta
  • deciliter slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger

Voor de garnering:

  • 100 gram witte chocolade geraspt of in krullen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Maak de cake volgens een basisrecept: klop boter, suiker en zout tot een lichte, romige massa; voeg de eieren een voor een toe en spatel de gezeefde bloem erdoor.
  • Bak de cake in een ingevette bakvorm.
  • Snijd de afgekoelde cake horizontaal twee keer door tot drie langwerpige plakken.
  • Besprenkel de plakken cake met 3 eetlepels likeur (of naar smaak).
  • Hak de helft van de chocolade en alle bigarreaus grof.
  • Giet de ricotta af en klop deze met een mixer tot een tamelijk gladde massa.
  • Roer de gehakte chocolade erdoor met 3 eetlepels likeur en de bigarreaus.
  • Bestrijk één plak cake met de helft van het ricottamengsel.
  • Leg er een plak cake op, bestrijk deze met de andere helft van het mengsel en dek hem af met de laatste plak cake.
  • Smelt de andere helft van de chocolade met 3 eetlepels likeur.
  • Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en meng de gesmolten chocolade met de rest van de likeur erdoor.
  • Bestrijk de cake met de room.
  • Garneer de cake met geraspte witte chocolade of chocoladekrullen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Cassata Taart als een heerlijk zoet dessert en geniet van de Italiaanse smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch