Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Voor de cake:
- 200 gram zachte boter
- 200 gram fijne tafelsuiker
- ¼ theelepel zout
- 4 eieren
- 200 gram bloem
Voor de vulling:
- 150 gram witte chocolade
- 150 gram bigarreaus gekonfijte kersen
- 10 eetlepels Grand Marnier Cointreau of zoete sherry
- 450 gram ricotta
- 2½ deciliter slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
Voor de garnering:
- 100 gram witte chocolade geraspt of in krullen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Maak de cake volgens een basisrecept: klop boter, suiker en zout tot een lichte, romige massa; voeg de eieren een voor een toe en spatel de gezeefde bloem erdoor.
- Bak de cake in een ingevette bakvorm.
- Snijd de afgekoelde cake horizontaal twee keer door tot drie langwerpige plakken.
- Besprenkel de plakken cake met 3 eetlepels likeur (of naar smaak).
- Hak de helft van de chocolade en alle bigarreaus grof.
- Giet de ricotta af en klop deze met een mixer tot een tamelijk gladde massa.
- Roer de gehakte chocolade erdoor met 3 eetlepels likeur en de bigarreaus.
- Bestrijk één plak cake met de helft van het ricottamengsel.
- Leg er een plak cake op, bestrijk deze met de andere helft van het mengsel en dek hem af met de laatste plak cake.
- Smelt de andere helft van de chocolade met 3 eetlepels likeur.
- Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en meng de gesmolten chocolade met de rest van de likeur erdoor.
- Bestrijk de cake met de room.
- Garneer de cake met geraspte witte chocolade of chocoladekrullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Cassata Taart als een heerlijk zoet dessert en geniet van de Italiaanse smaken!