Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Heerlijke Runderstoofpot Casserole-Receptenplein.nl

Heerlijke Runderstoofpot Casserole

Heerlijke Runderstoofpot Casserole

Porties: 6
Bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 200 gr spekreepjes
  • 200 gr wortelen in kleine stukjes gesneden
  • 300 gr aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 375 gr witte bonen uit pot/blik uitgelekt
  • 750 gr runderlappen in blokjes gesneden
  • Flink stuk roomboter voor het aanbakken

Instructies

  • Smelt een flink stuk roomboter in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de spekreepjes, wortelen, uien en knoflook toe aan de pan en bak alles zachtjes aan gedurende 1 uur, terwijl je regelmatig roert om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg na 1 uur de runderlappen, tomaten, aardappelen en witte bonen toe aan de pan.
  • Zet het vuur hoog totdat het geheel begint te pruttelen.
  • Zodra alles goed aan de kook is gebracht, zet je het vuur laag en laat je de stoofpot 4-5 uur sudderen op een lage pit, met het deksel op de pan.
  • Roer af en toe om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken.
  • Na het sudderen is het vlees heerlijk mals en zijn de smaken goed ingetrokken.
  • Serveer de stoofpot direct uit de pan en geniet van een hartverwarmende maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze rijke stoofpot gaat uitstekend samen met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Varkensvlees
Extra aanwijzing Winter