Cassoulet 2.0
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 worstjes
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 1 groene paprika in blokjes
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blik rode kidneybonen uitgelekt
- 150 g gekookte basmati rijst
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkuma koenjit
- 2 dl kippenbouillon
- Sambal oelek naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de worstjes gedurende 4 tot 5 minuten, tot ze bruin en bijna gaar zijn.
- Voeg de gesnipperde ui en blokjes groene paprika toe en bak deze enkele minuten mee.
- Roer de gepelde tomaten, rode kidneybonen, gekookte rijst, chilipoeder, sambal en kurkuma door het mengsel.
- Laat dit 5 minuten sudderen.
- Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel nog ongeveer 3 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit smakelijke cassouletgerecht en geniet van de heerlijke Franse smaken!