Celestinos à la Reine
Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Equipment
- kleine flensjespan
- invetkwastje
- paletmes
- vleeswolf
- kwastjes
Ingrediënten
- 350 g bloem
- Een snufje zout
- ½ liter melk
- 3 eieren
- 50 g gesmolten afgekoelde boter
- 2 stijfgeslagen eiwitten
- Boter
- Ongeveer 400 g kippenvlees
- 2 eetlepels kalfsjus
- Tandenstokers
- Eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Instructies
- Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
- Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
- Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
- Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
- Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g