Cha Shiu

Geroosterd Varkensvlees
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g magere varkenslapjes
  • ½ Spaanse peper zeer fijngehakt en zonder zaad
  • 6 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel steranijspoeder
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • Mespunt ve-tsin
  • 1 prei
  • 4-6 bolletjes natte gember
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • Zout
  • Citroensap

Instructies

  • Leg het varkensvlees in een schaal.
  • Roer de fijngehakte Spaanse peper door 4 eetlepels sherry.
  • Voeg de helft van het steranijspoeder, de tomatenpuree en de helft van de ve-tsin toe.
  • Verdeel dit mengsel over het vlees en laat het afgedekt 1 uur marineren, waarbij je de lapjes af en toe omdraait.
  • Breng in een koekenpan een flinke bodem water aan de kook.
  • Leg het gemarineerde vlees in het kokende water en draai de warmtebron laag.
  • Maak de prei schoon, snijd er stukken van 5 cm van en snijd deze overlangs in repen.
  • Was de preirepen en voeg ze samen met de gemberplakjes toe aan het vlees in de pan.
  • Dek de pan af.
  • Na 10 minuten haal je het vlees uit de pan en leg je de lapjes in een schaal met 3 eetlepels sojasaus.
  • Verwarm de olie in een pan en bak het vlees snel aan beide kanten bruin.
  • Meng de suiker, de rest van de ve-tsin en het resterende steranijspoeder.
  • Strooi dit mengsel op de bovenzijde van het vlees.
  • Roer de overgebleven sherry en sojasaus door de prei en gember.
  • Schep dit mengsel op het vlees.
  • Schenk 1½ dl kokend water in de pan en laat het vlees nog 10-15 minuten sudderen.
  • Leg de gare lapjes op een voorverwarmde schotel.
  • Maak van maïzena en enkele eetlepels water een dun glad papje.
  • Bind de vloeistof in de pan met dit papje tot sausdikte.
  • Proef de saus en voeg naar smaak citroensap, sojasaus, suiker of zout toe.
  • Schenk het sausje over het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Chinese Cha Shiu, geroosterd varkensvlees met een smaakvolle saus! Serveer het als bijgerecht voor een authentieke Chinese ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst China