Cha Shiu v2
Geroosterd Varkensvlees
Ingrediënten
- 500 g varkensfricandeau
- 4 geperste teentjes knoflook
- 1 mespunt vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel djahé gemberpoeder
- 3 eetlepels ketjap benteng manis
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels rijstwijn
- 3 dl zoetzure saus
Instructies
- Droog het varkensvlees en snijd het in vingerbrede repen.
- Doe alle ingrediënten, behalve de zoetzure saus, in een vijzel en wrijf ze tot een pasta.
- Schep het vlees door het mengsel en laat het 1-2 uur marineren.
- Vul een braadslee met enkele liters water en plaats deze op de bodem van een oven die tot 225°C is verwarmd.
- Bestrijk het rooster met wat olie, leg de gemarineerde vleesrepen erop en zet het rooster in het midden van de oven.
- Keer het vlees na 20 minuten om, bestrijk het met de achtergebleven marinade en laat het nog 20 minuten braden.
- Verwarm intussen de zoetzure saus.
- Schenk de helft van de saus in een platte schaal, leg het in kleine stukjes gesneden vlees erop en schenk de rest van de saus erover.
- Serveer het geroosterde varkensvlees direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Oosterse Cha Shiu, perfect als bijgerecht met zijn unieke smaak en malse textuur.