Cha Shiu v2

Geroosterd Varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g varkensfricandeau
  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 1 mespunt vijfkruidenpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel djahé gemberpoeder
  • 3 eetlepels ketjap benteng manis
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 3 dl zoetzure saus

Instructies

  • Droog het varkensvlees en snijd het in vingerbrede repen.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de zoetzure saus, in een vijzel en wrijf ze tot een pasta.
  • Schep het vlees door het mengsel en laat het 1-2 uur marineren.
  • Vul een braadslee met enkele liters water en plaats deze op de bodem van een oven die tot 225°C is verwarmd.
  • Bestrijk het rooster met wat olie, leg de gemarineerde vleesrepen erop en zet het rooster in het midden van de oven.
  • Keer het vlees na 20 minuten om, bestrijk het met de achtergebleven marinade en laat het nog 20 minuten braden.
  • Verwarm intussen de zoetzure saus.
  • Schenk de helft van de saus in een platte schaal, leg het in kleine stukjes gesneden vlees erop en schenk de rest van de saus erover.
  • Serveer het geroosterde varkensvlees direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Oosterse Cha Shiu, perfect als bijgerecht met zijn unieke smaak en malse textuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst China