Chajar ka halva

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo wortelen
  • 1 liter melk
  • 1 blik gesuikerde gecondenseerde melk
  • ons boter
  • ½ ons amandelen
  • 2 eetlepels kokosnoot geraspt
  • ¼ ons rozijnen
  • 20 komijnzaadjes

Instructies

  • Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe ze met de melk in een pressurecooker en laat ze gedurende een half uur koken zodat de worteltjes gaar zijn en de melk bijna verdroogd is.
  • Doe alles in een andere pan.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe.
  • Zet de pan op het vuur en blijf roeren zodat het mengsel niet aanbrandt.
  • Voeg de heel fijngehakte amandelen en alle andere ingrediënten toe en blijf roeren gedurende een uur, totdat het geheel een bruine puree is geworden.
  • De pan moet op heel laag vuur staan.
  • Naar smaak kan nog suiker worden toegevoegd.
  • Doe het gerecht op een grote schotel en laat het afkoelen, dan is het klaar om geserveerd te worden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noten / Zuidvruchten
Land van herkomst Pakistan