Chajar ka halva
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 kilo wortelen
- 1 liter melk
- 1 blik gesuikerde gecondenseerde melk
- 2¼ ons boter
- ½ ons amandelen
- 2 eetlepels kokosnoot geraspt
- ¼ ons rozijnen
- 20 komijnzaadjes
Instructies
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe ze met de melk in een pressurecooker en laat ze gedurende een half uur koken zodat de worteltjes gaar zijn en de melk bijna verdroogd is.
- Doe alles in een andere pan.
- Voeg de gecondenseerde melk toe.
- Zet de pan op het vuur en blijf roeren zodat het mengsel niet aanbrandt.
- Voeg de heel fijngehakte amandelen en alle andere ingrediënten toe en blijf roeren gedurende een uur, totdat het geheel een bruine puree is geworden.
- De pan moet op heel laag vuur staan.
- Naar smaak kan nog suiker worden toegevoegd.
- Doe het gerecht op een grote schotel en laat het afkoelen, dan is het klaar om geserveerd te worden