Champignon- of Vleeskroketjes uit de Airfryer
Deze heerlijke champignon- of vleeskroketjes uit de airfryer zijn perfect voor elke gelegenheid. Knapperig aan de buitenkant en romig van binnen, bieden ze een onweerstaanbare snack of voorgerecht. Kies voor de klassieke champignonvulling of maak een variant met kalfs- of rundvlees!
Ingrediënten
Voor de vulling:
- ¼ ui fijngesnipperd
- 1 ½ eetlepel bloem
- 100 g champignons fijngehakt
- 20 g boter
- 500 ml melk
- Gemalen nootmuskaat naar smaak
- Zout naar smaak
Voor de paneerlaag:
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 50 g broodkruim
Instructies
- Snipper de ui en hak de champignons fijn.
- Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons tot ze zacht zijn.
- Voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen.
- Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het champignonmengsel, terwijl je blijft roeren tot het mengsel dikker wordt.
- Breng de vulling op smaak met zout en gemalen nootmuskaat.
- Laat het mengsel 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Meng voor de paneerlaag de plantaardige olie met het broodkruim en roer totdat het mengsel los en kruimelig is.
- Rol een eetlepel van de opgesteven vulling door de paneerlaag, zodat deze volledig bedekt is.
- Herhaal dit proces totdat alle vulling is gebruikt.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Plaats de kroketjes in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 8 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Serveer de kroketjes direct als een smaakvol tussendoortje of voorgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een licht rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 1 g