Champignonsalade van Astrid Veltman
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
- Breng in een pan 1/2 liter water, het citroensap en iets zout aan de kook en laat de champignons daarin ± 1 minuut koken.
- Laat ze in een vergiet uitlekken en laat ze afkoelen.
- Snijd de olijven intussen in dunne plakjes.
- Roer de mayonaise en de room door elkaar, knip er de kruiden boven fijn en breng het geheel met zout en peper op smaak.
- Schep de saus, de olijven en de champignons door elkaar.
- Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes; halveer de reepjes.
- Was de alfalfa, leg hem op een platte schaal, verdeel er de champignonsalade over en garneer met paprikareepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes.