Champignonsalade van Astrid Veltman

Champignonsalade van Astrid Veltman

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 10 sprietjes bieslook
  • wat verse kervel
  • peper
  • ½ rode paprika
  • 100 gram alfalfa

Instructies

  • Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  • Breng in een pan 1/2 liter water, het citroensap en iets zout aan de kook en laat de champignons daarin ± 1 minuut koken.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken en laat ze afkoelen.
  • Snijd de olijven intussen in dunne plakjes.
  • Roer de mayonaise en de room door elkaar, knip er de kruiden boven fijn en breng het geheel met zout en peper op smaak.
  • Schep de saus, de olijven en de champignons door elkaar.
  • Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes; halveer de reepjes.
  • Was de alfalfa, leg hem op een platte schaal, verdeel er de champignonsalade over en garneer met paprikareepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch