Cheesecake Bites van Bladerdeeg met Aardbeienjam
Kleine, makkelijke cheesecake hapjes van bladerdeeg gevuld met roomkaas, vanille en aardbeienjam. Perfect voor een feestelijke gelegenheid!
Ingrediënten
- Amandelschaafsel
- 4 el aardbeienjam
- 1 ei + 1 om mee te bestrijken
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 1 pakje kloppudding vanille @droetkerbakken_nl
- Poedersuiker
- 400 g roomkaas
- 1 tl vanille aroma
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg (meestal 200°C).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol beide vellen bladerdeeg uit.
- Snijd elk vel in 10-12 vierkantjes (afhankelijk van de gewenste grootte van de bites).
- Meng in een kom de roomkaas, 1 ei en het vanille aroma goed door elkaar tot een glad beslag.
- Voeg het vanille kloppuddingpoeder toe aan het roomkaasmengsel en mix nogmaals goed door.
- Leg de bladerdeegvierkantjes op de bakplaat.
- Verdeel op elk vierkantje een theelepel van het roomkaasmengsel.
- Schep bovenop het roomkaasmengsel een halve theelepel aardbeienjam.
- Vouw de tegenoverliggende punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze in het midden goed vast met een vork, zodat je kleine pakketjes krijgt.
- Klop het extra ei los in een kommetje en bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei.
- Bestrooi de bovenkant van de pakketjes met amandelschaafsel.
- Bak de cheesecake bites in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cheesecake bites na het bakken iets afkoelen op de bakplaat.
- Bestrooi de afgekoelde cheesecake bites eventueel met poedersuiker voor het serveren.
- Serveer de cheesecake bites lauwwarm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de cheesecake bites met verse aardbeien of een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht fruitige rosé past goed bij de zoete smaken van de cheesecake en de aardbeienjam.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g