Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt
- 2 uien fijngehakt
- 1 rode chilipeper fijngehakt (met of zonder zaden, naar smaak)
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 groene paprika in blokjes
- 450 g tomaten uit blik in stukjes
- 40 g tomatenpuree
- 1 eetlepel suiker
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1½ theelepel zout of naar smaak
- 1 laurierblad gescheurd
- Handvol fijngehakte peterselie of dille
- 3 eetlepels olijfolie
- 800 g bruine bonen gekookt of uit blik
Instructies
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode chilipeper tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul terwijl je voortdurend omschept.
- Voeg de blokjes paprika toe en bak ze kort mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even om te ontzuren.
- Voeg tomatenblokjes, suiker, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en het laurierblad toe.
- Laat het mengsel zonder deksel een half uur zachtjes koken.
- Voeg indien nodig water toe als het te droog wordt.
- Voeg de gekookte bruine bonen toe en laat het nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de fijngehakte peterselie of dille toe vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met augurken en silveruitjes.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g