Chili con Carne

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 rode chilipeper fijngehakt (met of zonder zaden, naar smaak)
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 450 g tomaten uit blik in stukjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • theelepel zout of naar smaak
  • 1 laurierblad gescheurd
  • Handvol fijngehakte peterselie of dille
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 800 g bruine bonen gekookt of uit blik

Instructies

  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode chilipeper tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak het rul terwijl je voortdurend omschept.
  • Voeg de blokjes paprika toe en bak ze kort mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even om te ontzuren.
  • Voeg tomatenblokjes, suiker, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en het laurierblad toe.
  • Laat het mengsel zonder deksel een half uur zachtjes koken.
  • Voeg indien nodig water toe als het te droog wordt.
  • Voeg de gekookte bruine bonen toe en laat het nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de fijngehakte peterselie of dille toe vlak voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met augurken en silveruitjes.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Mexico