Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 1 blikje ananasstukjes ongeveer 227 gram, uitgelekt
- 2 bananen in plakjes
- 250 gram champignons in plakjes
- 1,5 pot kleine capucijners velderwtjes, uitgelekt (ongeveer 700 gram)
- 1 blikje tomatenpuree 140 gram
- Chilipoeder naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Gehakt Aanbraden:
- Verhit een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul (losmaken) tot het bruin en gaar is.
Groenten Bakken:
- Voeg de gesnipperde ui, blokjes rode paprika en plakjes champignons toe aan het gehakt.
- Bak deze samen tot de ui glazig is en de champignons zacht zijn.
Tomatenpuree Toevoegen:
- Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en voeg een beetje water toe om een mooie saus te creëren.
- Capucijners, Ananas en Banaan Toevoegen:
- Voeg de uitgelekte capucijners, ananasstukjes en plakjes banaan toe aan de pan.
- Roer alles goed door en laat het geheel nog een paar minuten sudderen tot alles goed doorgewarmd is.
Kruiden:
- Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout naar wens.
Serveren:
- Serveer de chili con carne warm, bijvoorbeeld met rijst en een frisse tomatensalsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 20 g