Chili con Carne met Tropische Twist

Chili con Carne met Tropische Twist

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blikje ananasstukjes ongeveer 227 gram, uitgelekt
  • 2 bananen in plakjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1,5 pot kleine capucijners velderwtjes, uitgelekt (ongeveer 700 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree 140 gram
  • Chilipoeder naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

Gehakt Aanbraden:

  • Verhit een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak het rul (losmaken) tot het bruin en gaar is.

Groenten Bakken:

  • Voeg de gesnipperde ui, blokjes rode paprika en plakjes champignons toe aan het gehakt.
  • Bak deze samen tot de ui glazig is en de champignons zacht zijn.

Tomatenpuree Toevoegen:

  • Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en voeg een beetje water toe om een mooie saus te creëren.
  • Capucijners, Ananas en Banaan Toevoegen:
  • Voeg de uitgelekte capucijners, ananasstukjes en plakjes banaan toe aan de pan.
  • Roer alles goed door en laat het geheel nog een paar minuten sudderen tot alles goed doorgewarmd is.

Kruiden:

  • Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout naar wens.

Serveren:

  • Serveer de chili con carne warm, bijvoorbeeld met rijst en een frisse tomatensalsa.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Mexico