Chili sin carne van V-Day
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 winterwortel grof geraspt
- 2 eetlepel(s) olie
- klein blikje tomatenpuree
- chilipoeder naar smaak
- 1 groot blik kidney of bruine bonen
- 300 g Mexicaanse groenten voorgesneden of uit blik of diepvries
- ca. 1 dl groentebouillon
- zout
- peper
- 50 g geraspte oude kaas
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin ui, knoflkook, paprika en wortel enkele minuten aan.
- Voeg tomatenpuree en chilipoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten.
- Spoel de bonen en Mexicaanse groenten af onder de kraan en voeg toe aan de tomatenpuree en groenten.
- Voeg daarna een hoeveelheid bouillon toe zodat het nog een stevig geheel blijft.
- Laat een kwartier doorwarmen en roer af en toe.
- Dien het gerecht op en bestrooi het met geraspte kaas.