Chili sin carne van V-Day

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 winterwortel grof geraspt
  • 2 eetlepel(s) olie
  • klein blikje tomatenpuree
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 groot blik kidney of bruine bonen
  • 300 g Mexicaanse groenten voorgesneden of uit blik of diepvries
  • ca. 1 dl groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 50 g geraspte oude kaas

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin ui, knoflkook, paprika en wortel enkele minuten aan.
  • Voeg tomatenpuree en chilipoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten.
  • Spoel de bonen en Mexicaanse groenten af onder de kraan en voeg toe aan de tomatenpuree en groenten.
  • Voeg daarna een hoeveelheid bouillon toe zodat het nog een stevig geheel blijft.
  • Laat een kwartier doorwarmen en roer af en toe.
  • Dien het gerecht op en bestrooi het met geraspte kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch