Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnjus
AllerHande 15 2004
Ingrediënten
- 1 grote eendenborstfilet ca. 200 g
- 1 theelepel Chinese kruiden vijfkruidenpoeder
- 4 mandarijnen zonder pit, bijv. clementines
- 1 theelepel lichte sojasaus
- 8 plukjes waterkers zak à 75 g
Instructies
- Met scherp mes ruitpatroon snijden in velzijde van eendenborstfilet.
- Vleeszijde met vijfkruidenpoeder, zout en peper bestrooien.
- Vlees op kamertemperatuur laten komen.
- 2 Mandarijnen uitpersen.
- Andere 2 mandarijnen pellen en met scherp mes partjes tussen vliesjes uit snijden.
- Koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur verhitten en filet 4-5 minuut op velzijde bakken, zodat vet smelt.
- Filet omdraaien en nog 3-4 minuut bakken, tot vlees rosé is.
- Filet onder aluminiumfolie op snijplank leggen en 4 minuut laten rusten.
- Bakvet afgieten, koekenpan terug op vuur zetten en mandarijnsap en sojasaus erin schenken.
- Aanbaksels op hoog vuur losroeren.
- Lepels op bord of dienblad klaarleggen.
- Eendenborstfilet schuin in 16 dunne plakjes snijden.
- In elke lepel enkele blaadjes waterkers, 2 plakjes eendenborst en wat partjes mandarijn leggen.
- Mandarijnjus erover druppelen en hapjes direct serveren.