Chinees Landhuis
Ingrediënten
- 2 flinke ribkarbonades
- 100 g taugé
- 100 g Chinese kool
- 100 g champignons
- Vijfkruidenpoeder
- 25 g boter of enkele lepels olie
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels ketjap
- ½ dl droge sherry
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel gembernat
- 1½ dl kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 fijngewreven Spaanse peper
- Maïzena
Instructies
- Maak een marinade van ketjap, sherry, azijn, honing, gembernat, kippenbouillon, knoflook
- en Spaanse peper.
- Marineer hierin de karbonades (liefst enkele uren).
- Haal ze eruit en dep ze droog met keukenpapier.
- Bak ze in de boter of olie mooi bruin gedurende ± 15 minuten.
- Kook de marinade en bind die met wat water aangelengde maïzena.
- Stoof intussen in een beetje boter de taugé, Chinese kool en champignons 5 minuten.
- Voeg een mespunt vijfkruidenpoeder toe.
- Leg de karbonades op een schaal, giet de saus erover en leg de groenten eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst.