Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 2 kippendijen
- 1 teentje knoflook
- 10 cl sojasaus
- 2 tl kurkuma
- 2 tl vierkruidenpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 tl rietsuiker
- 1 tl tomatenpuree
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snijd de kip in blokjes.
- Meng in een kom de knoflook, gemberpoeder, sojasaus, citroensap, kurkuma, vierkruidenpoeder, cayennepeper, tomatenpuree, peper, rietsuiker en sesamolie.
- Voeg de kipblokjes toe aan de kom en meng goed door elkaar zodat de kip aan alle kanten bedekt is met de marinade.
- Laat minimaal één uur marineren.
- Rijg de kipblokjes aan de satéstokjes.
- Verhit een grillpan of barbecue en bak de spiesen rondom gaar.
- Bestrijk tussendoor met de overgebleven marinade voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een halfdroge witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de pittige en zoete smaken van dit gerecht. De lichte zoetheid van de wijn balanceert de kruiden in de marinade.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g