Kleine Varkensrollades in Soja-Gember Marinade
Smaakvolle mini-varkensrollades gemarineerd in een Oosters geïnspireerde sojasaus met gember en knoflook, snel gebakken en geserveerd met gestoofde groenten.
Equipment
- Gemberrasp of -pers
- 2 kleine pannen
Ingrediënten
- 8 eetlepels olie plantaardige olie
- 4 eetlepels rijstazijn
- 4 eetlepels sojasaus gebruik eventueel glutenvrije sojasaus
- 1 teentje knoflook geperst
- een stukje verse gember geraspt of geperst
- peper
- zout
- 4 varkenslapjes ongeveer 100-125 gram per stuk
- 2 eetlepels olie om in te bakken
- 1 courgette
- 4 lente-uitjes
- 2 klontjes boter of plantaardige olie voor lactosevrij
- cocktailprikkers
Instructies
- Meng in een kom 8 eetlepels olie, de rijstazijn en de sojasaus.
- Pers het teentje knoflook en rasp of pers de gember fijn boven de marinade.
- Breng de marinade op smaak met peper en zout.
- Leg de varkenslapjes in de marinade, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
- Laat het vlees minstens 30 minuten marineren op kamertemperatuur of langer in de koelkast.
- Was de courgette en snijd deze in de lengte in dunne reepjes.
- Verhit een klontje boter (of plantaardige olie) in een kleine pan en stoof de courgettereepjes beetgaar.
- Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in de lengte doormidden.
- Verhit een ander klontje boter (of plantaardige olie) in een andere kleine pan en stoof de lente-uitjes beetgaar.
- Haal de varkenslapjes uit de marinade en laat ze even uitlekken.
- Bewaar een scheutje van de marinade.
- Beleg elk varkenslapje met een kwart van de gestoofde courgettereepjes.
- Rol het vlees stevig op en steek het vast met een cocktailprikker.
- Kruid de opgerolde varkenslapjes aan de buitenkant met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de mini-rollades rondom bruin in de hete olie en neem ze daarna uit de pan.
- Deglaceer de pan door een scheutje van de overgebleven marinade in de pan te gieten en de aanbaksels los te roeren.
- Laat de saus even pruttelen.
- Serveer de gebakken mini-rollades met de zelfgemaakte saus en de gestoofde lente-uitjes.
- Geef er gebakken rijst of bami bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken rijst of bami.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn met een licht zoetje, zoals een Riesling of een Gewürztraminer, past goed bij de sojasaus en de lichte zoetheid van de marinade. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir kan ook.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g