Chinese Omelet met krab

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 theelepel sojasaus
  • 250 g krabvlees
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels olijfolie
  • 90 g taugé
  • 20 g waterkers
  • 4 theelepels olie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 grote rode peper in dunne plakjes

Instructies

  • Klop de eieren, mirin en sojasaus. Kruid met peper en zout en zet apart.
  • Meng krabvlees, citroensap en olijfolie. Kruid met peper en zout en schep om.
  • Voeg taugé en waterkers toe en zet ook apart.
  • Verhit 1 theelepel olie in een pan op middelhoog vuur.
  • Schep er wat van het eimengsel in en draai het rond zodat het ei een dun laagje vormt op de
  • bodem van de pan.
  • Bak tot het ei gaar is en schuif de omelet dan op een bord.
  • Herhaal dit tot je 4 dunne omeletjes hebt en voeg indien nodig extra olie toe.
  • Leg elke omelet op een voorverwarmd bord, voeg het krabmengsel toe en rol de helft van de
  • omelet eroverheen.
  • Bestrooi met lente-ui en de rode peper en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Zeevruchten
Land van herkomst China