Chinese Salade met Limoendressing en Pittige Tofu

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 fougasse de boulogne afbakbrood 350 g
  • 1 Chinese kool
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 6 eetlepels wokolie
  • 1 bakje pittig gekruide tofu roerbak 180 g
  • 1 zakje peen julienne 150 g
  • 1 bakje taugé 125 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en bak het afbakbrood volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de Chinese kool schoon en snijd deze in fijne reepjes.
  • Klop een dressing van limoensap, zoete sojasaus en 2 eetlepels wokolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de pittig gekruide tofu in 3 minuten bruin en gaar.
  • Haal de tofu uit de wok en houd warm.
  • Verhit de rest van de olie in de wok.
  • Roerbak de gesneden kool en peen julienne gedurende 1 minuut.
  • Voeg de taugé toe en roerbak nog eens 1 minuut.
  • Meng de groenten met de dressing en verdeel over vier borden.
  • Leg de tofu er bovenop.
  • Serveer de salade met het afgebakken brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze frisse en pittige salade.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vleesvervangers
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch