Chinese Salade met Limoendressing en Pittige Tofu
Ingrediënten
- 1 fougasse de boulogne afbakbrood 350 g
- 1 Chinese kool
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 6 eetlepels wokolie
- 1 bakje pittig gekruide tofu roerbak 180 g
- 1 zakje peen julienne 150 g
- 1 bakje taugé 125 g
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C en bak het afbakbrood volgens de instructies op de verpakking.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd deze in fijne reepjes.
- Klop een dressing van limoensap, zoete sojasaus en 2 eetlepels wokolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de pittig gekruide tofu in 3 minuten bruin en gaar.
- Haal de tofu uit de wok en houd warm.
- Verhit de rest van de olie in de wok.
- Roerbak de gesneden kool en peen julienne gedurende 1 minuut.
- Voeg de taugé toe en roerbak nog eens 1 minuut.
- Meng de groenten met de dressing en verdeel over vier borden.
- Leg de tofu er bovenop.
- Serveer de salade met het afgebakken brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze frisse en pittige salade.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g