Chinese Soep Van Prei En Garnalen
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 100 gram prei
- 100 gram garnalen gekookte
- 50 gram laksa
- 1 teen knoflook geperste
- 1 mespunt djahé
- 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 mespunt ve-tsin
- peper
- zout
Instructies
- Week de laksa minstens 15 min. in lauw water.
- Snijd de prei in stukjes van ca. 2 cm en deze stukjes weer in de lengte in uiterst dunne reepjes.
- Breng de bouillon aan de kook met de knoflook en djahé.
- Voeg de uitgeknepen laksa toe, de prei, ve-tsin en laat alles 3 min. doorkoken.
- Maak de soep af met de rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus.
- Doe de garnalen in soepkommen of terrine en giet de kokende soep eroverheen.
Magnetron:
- Halveer de hoeveelheden.
- Breng de bouillon met knoflooksap en djahé in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
- Doe er de uitgeknepen laksa, prei en ve-tsin bij en kook alles afgedekt nog 1 min. op 100% door.
- Verder te werk gaan zoals in het recept beschreven.