Chinese spareribs met chilisaus

Chinese spareribs met chilisaus

Chinese spareribs met chilisaus

Porties: + personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
wachttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo spareribs
  • 3 bouillonblokjes runder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) droge sherry
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepel(s) basterdsuiker donkere
  • 1 theelepel 5 spice kruiden
  • 1 eetlepel(s) honing vloeibare
  • 1-1½ dl chilisaus sweet

Instructies

  • Breng 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kook en laat de spareribs 30 minuten op een heel laag vuur koken.
  • Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
  • Pel intussen de teentjes knoflook.
  • Roer de sojasaus met de sherry, het zout, de suiker, het vijfkruidenpoeder en de honing door elkaar en pers de knoflook erboven uit.
  • Dep de spareribs droog, leg ze in een ruime schaal en bestrijk ze met de marinade.
  • Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  • Dep de spareribs droog.
  • Rooster ze ± 10 minuten op het rooster boven de gloeiende barbecue aan beide kanten mooi bruin.
  • Serveer de spareribs met de chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een oosterse salade van wortel, sperziebonen en taugé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst China