Chinese tomatensoep van C1000
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 100 g magere spekreepjes
- 1 fles Maggi basis voor tomatensoep à 255 ml
- 80 g snelkookrijst
- 150 g sperziebonen schoongemaakt en gebroken
- 100 g taugé
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
- Voeg de spekreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.
- Schenk de basis voor tomatensoep erbij en voeg de op de fles aangegeven hoeveelheid water toe.
- Breng de soep aan de kook.
- Schep de rijst erdoor en kook de soep 10 minuten op een laag vuur.
- Voeg de sperziebonen toe en kook ze 5 minuten mee.
- Schep de taugé door de soep en breng alles aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en laat de soep 5 minuten met de deksel op de pan staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een stukje stokbrood.