Chipirones à la Plancha

Chipirones à la Plancha

Kleine Inktvisjes van de Hete Plaat
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kleine inktvisjes chipirones
  • Olijfolie
  • Citroen in partjes
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • Peterselie gehakt
  • Zout

Instructies

  • Doe de inktvisjes in een schaal en besprenkel ze royaal met olijfolie.
  • Voeg in kleine stukjes gesneden citroen toe.
  • Strooi de helft van de gehakte knoflook erover en laat dit een paar uur goed marineren.
  • Verhit een grillplaat op hoog vuur.
  • Bak de inktvisjes snel rondom bruin.
  • Plaats ze in kleine schaaltjes, bestrooi met de overgebleven knoflook en grof zout.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zeevruchten