Choco-Tijgerrol
Ingrediënten
Biscuit:
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 5 eieren kamertemperatuur
- 2 eetlepels cacaopoeder
- Schil van 1 citroen
- 1 vanillestokje
- ¼ theelepel zout
Vulling:
- 300 gram roomkaas
- 100 gram pure chocolade
- 100 milliliter vloeibare slagroom
- 4 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Klop de eieren samen met suiker en zout luchtig.
- Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en meng goed door met een garde.
- Voeg de geraspte citroenschil en het merg van het vanillestokje toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Doe een kwart van het beslag in een aparte kom en meng met cacaopoeder.
- Doe dit beslag in een spuitzak.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop in de lengte tijgerstrepen met het chocoladebeslag.
- Bak deze gedurende 2 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en giet voorzichtig de rest van het beslag over de tijgerstrepen.
- Verspreid het beslag gelijkmatig met een siliconen spatel.
- Bak gedurende 15 minuten in de oven.
- Laat de cake afkoelen op de bakplaat en bestuif met poedersuiker om plakken te voorkomen.
- Leg een vel bakpapier en een tweede bakplaat erbovenop en draai het geheel om.
- Verwijder voorzichtig het bakpapier en draai de cake terug met het tijgerpatroon naar beneden.
- Verplaats de cake naar een snijplank en snijd de randen bij zodat een mooie rechthoek ontstaat.
- Hak de chocolade fijn en meng dit met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een glad mengsel.
- Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake met behulp van een spatel.
- Rol de cake strak op en leg met de naad naar beneden.
- Snijd de Choco-Tijgerrol in plakken en serveer.
- Enjoy!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Late Harvest Riesling past goed bij dit rijke en smaakvolle dessert.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 18 g