Choco-Tijgerrol

Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Biscuit:

  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren kamertemperatuur
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Schil van 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • ¼ theelepel zout

Vulling:

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 milliliter vloeibare slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Klop de eieren samen met suiker en zout luchtig.
  • Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en meng goed door met een garde.
  • Voeg de geraspte citroenschil en het merg van het vanillestokje toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Doe een kwart van het beslag in een aparte kom en meng met cacaopoeder.
  • Doe dit beslag in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop in de lengte tijgerstrepen met het chocoladebeslag.
  • Bak deze gedurende 2 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en giet voorzichtig de rest van het beslag over de tijgerstrepen.
  • Verspreid het beslag gelijkmatig met een siliconen spatel.
  • Bak gedurende 15 minuten in de oven.
  • Laat de cake afkoelen op de bakplaat en bestuif met poedersuiker om plakken te voorkomen.
  • Leg een vel bakpapier en een tweede bakplaat erbovenop en draai het geheel om.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en draai de cake terug met het tijgerpatroon naar beneden.
  • Verplaats de cake naar een snijplank en snijd de randen bij zodat een mooie rechthoek ontstaat.
  • Hak de chocolade fijn en meng dit met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een glad mengsel.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake met behulp van een spatel.
  • Rol de cake strak op en leg met de naad naar beneden.
  • Snijd de Choco-Tijgerrol in plakken en serveer.
  • Enjoy!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Late Harvest Riesling past goed bij dit rijke en smaakvolle dessert.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Nagerecht - Dessert