Chocolade-Banaanrolletjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Pannenkoeken:
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 175 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • Bananen Sushi:
  • 8 eetlepels Nutella
  • 4 bananen
  • 4 handjes pistachenoten

Instructies

  • Maak een pannenkoekenbeslag door bloem, zout, ei en de helft van de melk te mengen met een garde.
  • Voeg de rest van de melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
  • Smelt een klein klontje roomboter in de pan en giet een schepje beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin en herhaal tot al het beslag op is.
  • Smeer alle pannenkoeken royaal in met de helft van de Nutella met behulp van een siliconen spatel.
  • Pel de bananen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze in de lengte.
  • Leg een halve banaan net onder het midden van een pannenkoek en rol deze strak op.
  • Snijd de rol in acht gelijke stukken en leg ze op een bord.
  • Verwarm de resterende Nutella gedurende 1 minuut in de magnetron en doe het in een spuitzak.
  • Spuit een decoratief patroon over de bananenrolletjes en bestrooi ze met gehakte pistachenoten.
  • Serveer de chocolade-banaanrolletjes met eetstokjes en geniet van deze smaakvolle traktatie!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete, licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti complementeren de smaken van deze heerlijke chocolade-banaanrolletjes.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken