Chocolade-Banaanrolletjes
Equipment
- Eetstokjes
Ingrediënten
- Pannenkoeken:
- 300 milliliter halfvolle melk
- 175 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 1 ei
- ½ theelepel zout
- Bananen Sushi:
- 8 eetlepels Nutella
- 4 bananen
- 4 handjes pistachenoten
Instructies
- Maak een pannenkoekenbeslag door bloem, zout, ei en de helft van de melk te mengen met een garde.
- Voeg de rest van de melk toe en mix tot een glad beslag.
- Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
- Smelt een klein klontje roomboter in de pan en giet een schepje beslag in de pan.
- Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin en herhaal tot al het beslag op is.
- Smeer alle pannenkoeken royaal in met de helft van de Nutella met behulp van een siliconen spatel.
- Pel de bananen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze in de lengte.
- Leg een halve banaan net onder het midden van een pannenkoek en rol deze strak op.
- Snijd de rol in acht gelijke stukken en leg ze op een bord.
- Verwarm de resterende Nutella gedurende 1 minuut in de magnetron en doe het in een spuitzak.
- Spuit een decoratief patroon over de bananenrolletjes en bestrooi ze met gehakte pistachenoten.
- Serveer de chocolade-banaanrolletjes met eetstokjes en geniet van deze smaakvolle traktatie!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete, licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti complementeren de smaken van deze heerlijke chocolade-banaanrolletjes.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 20 g