Chocolade Bananenshake Taart
Equipment
- plastic zak
Ingrediënten
- 1 reep chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 pakje biscuits
- 3 grote bananen
- Slagroom
- 50 g boter
Instructies
- Kook het blikje gecondenseerde melk (met blik) gedurende 3 uur.
- Laat het daarna afkoelen.
- Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
- Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
- Druk dit mengsel op de bodem van een schaal om een stevige korst te vormen.
- Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over de biscuitbodem.
- Smeer de gekookte gecondenseerde melk over de bananen.
- Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de gecondenseerde melklaag.
- Rasp de chocolade en strooi deze als laatste over de slagroomlaag.
- Zet de bananenshake taart gedurende 12 uur in de koelkast om op te stijven.
- Geniet van deze heerlijke bananenshake taart!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zoete en romige taart gaat goed samen met een glas Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 7 g | Vet: 27 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 45 g