Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 150 gram Suiker
- 1 Snufje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren kamertemperatuur
- 160 gram Bloem
- 30 gram Cacaopoeder
- ½ TL Bakpoeder
- ¼ TL Natrium bicarbonaat
- Een beetje melk eventueel kamertemperatuur
- Bakje aardbeien
- 150 gram diepvries framboosjes
- 2 koffielepeltjes suiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 250 gram mascarpone
- 60 gram poedersuiker
Instructies
- Was de aardbeien en ontkroon een stuk of 8 aardbeien.
- Pureer deze en breng ze samen met de 150 gr frambozen en 2 koffielepels suiker aan de kook.
- Laat doorkoken totdat het meeste water verdampt is.
- Schenk alles door een zeef in een kommetje en laat afkoelen.
- Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom en klop verder.
- Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
- LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !
- Snijd een stuk of 6 aardbeien in kleine stukjes en spatel deze onder het beslag.
- Neem de ijslepel en vul de cupcakes.
- Bak ze af in ca 25 minuutjes in een voorverwarmde oven van 175°C.
- Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.
- Neem een kom en schenk hierin de room, de mascarpone, de gepureerde aardbeien/frambozen en 60 gr poedersuiker.
- Begin op matige snelheid te kloppen.
- Verhoog de snelheid en klop het geheel stijf.
- Vul een spuitzak met spuitmondje Wilton M1 en de slagroom.
- Spuit de cupcakes mooi af en werk af met een half door gesneden aardbei met kroontje.