Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 g boter
- 150 g Suiker
- 1 Snufje zout
- Vanille extrakt
- 2 Eieren kamertemperatuur
- 160 g Bloem
- 30 g Cacaopoeder
- ½ TL Bakpoeder
- ¼ TL Natrium bicarbonaat
- 100 g gesmolten pure chocolade
- Een beetje melk eventueel kamertemperatuur
Ingrediënten voor de topping:
- 16 reepjes kinderchocolade
- 200 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
Extra:
- chocolade boontjes om te decoreren
- stukjes Kinderchocolade om te decoreren
Instructies
- Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème.
- Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
- De droge benodigdheden zeven en toevoegen.
- De gesmolten pure chocolade toevoegen en als het beslag nu iets te stevig is schenk er een scheutje melk bij.
- Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
- Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
- Doe altijd de prikkertest om te zien of ze gaar zijn !
- Laat de cupcakes volledig afkoelen.
- Vul een spuitzak met de topping en spuit de cupcakes mooi op.
- Snij de resterende reepjes chocolade in kleine blokjes en steek ze in de topping.
- Werk af met een cacaoboontje.
- Zet ze in de frigo om op te stijven.
- Neem ze een half uurtje voor het serveren uit de frigo.