Chocolade-Dadels met Amandelspijs
Deze luxe dadels gevuld met romige amandelspijs en gedipt in chocolade zijn een heerlijk zoete traktatie voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 2 eetlepels amandelen
- 175 g amandelspijs
- ½ theelepel sinaasappelschil geraspt
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 20-25 dadels
- 100 g pure chocolade in stukjes
Instructies
- Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Meng in een kom het amandelspijs met sinaasappelrasp en sinaasappellikeur.
- Voeg de geroosterde amandelen toe en kneed kort tot een stevig mengsel.
- Snijd de dadels in de lengte open en verwijder de pitten.
- Vul de dadels met het amandelspijsmengsel.
- Bekleed een bakplaat of platte schaal met bakpapier.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (1,5-2 minuten op vol vermogen, tussendoor roeren).
- Dip de gevulde dadels voor de helft in de gesmolten chocolade en leg ze op het bakpapier.
- Laat de chocolade in de koelkast opstijven.
- Haal de dadels voor het serveren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de chocolade-dadels met een kop verse muntthee of een glaasje dessertwijn.Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een PX Sherry of Muscat past perfect bij deze chocolade-dadels.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g