Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade-Dadels met Amandelspijs
Deze luxe dadels gevuld met romige amandelspijs en gedipt in chocolade zijn een heerlijk zoete traktatie voor elke gelegenheid!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Total time
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Magnetron- of au bain-marie schaal
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
amandelen
▢
175
g
amandelspijs
▢
½
theelepel
sinaasappelschil
geraspt
▢
1
eetlepel
sinaasappellikeur
▢
20-25
dadels
▢
100
g
pure chocolade
in stukjes
Instructies
Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Meng in een kom het amandelspijs met sinaasappelrasp en sinaasappellikeur.
Voeg de geroosterde amandelen toe en kneed kort tot een stevig mengsel.
Snijd de dadels in de lengte open en verwijder de pitten.
Vul de dadels met het amandelspijsmengsel.
Bekleed een bakplaat of platte schaal met bakpapier.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (1,5-2 minuten op vol vermogen, tussendoor roeren).
Dip de gevulde dadels voor de helft in de gesmolten chocolade en leg ze op het bakpapier.
Laat de chocolade in de koelkast opstijven.
Haal de dadels voor het serveren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de chocolade-dadels met een kop verse muntthee of een glaasje dessertwijn.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een PX Sherry of Muscat past perfect bij deze chocolade-dadels.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Snoepgoed
Land van herkomst
Midden Oosten
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Sinterklaas